– Det er perfekte forhold for en spektakulær konkurranse

Skrevet av pressemelding
01.05.2019 21:35

Flystreiken kan ramme Narvik Freeride – men det blir uansett en spektakulær konkurranse.

Første utgaven av Narvik Freeride arrangeres førstkommende til helga. Dette er en frikjøringskonkurranse for ski- og snowboardkjørere der man konkurrerer i et område utenfor løypene i anlegget til Narvikfjellet.

– Etter en lang periode med snøsmelting har vi nå på nytt vinter i konkurranseområdet og perfekte forhold for en spektakulær konkurranse, sier Micke af Ekenstam, rennleder i Narvik Freeride.

På fredag ettermiddag gjennomføres en konkurranse for seniorer, mens det er juniorer ned til 6 år gamle som konkurrerer på lørdagen. Konkurransen til de eldste juniorene vil være en del av junior-verdenscupen i frikjøring. Søndagen er satt av til felles skikjøring og utforsking av gode skiopplevelser i Narvikfjellet. Det er meldt på nesten 100 stk deltakere til konkurransene, blant annet verdenscuplederen for ski-gutter under 16 år (Max Palm fra Sverige).

– Det er knyttet stor spenning til om en gruppe på 35 deltakere og foreldre fra Oslo vil komme seg opp til Narvik eller om de vil bli stoppet av flystreiken, men vi vil uansett ha mange lokale deltakere, sier Micke af Ekenstam.

 I frikjøring på ski og snowboard blir man bedømt av et dommerpanel i 5 kategorier: linjevalg, hopp & triks, flyt, kontroll og teknikk. Det er altså mye mer som teller inn en å droppe den høyeste klippen eller å kjøre raskest ned. Frikjøring på ski og snowboard er spektakulært å se på og vi oppfordrer tilskuere til å dra opp i fjellet for å se på konkurransene. Målområdet vil være ved siden av Tredjebakken i Narvikfjellet.


Program og mer info for helga finnes her.  

Debatt
Narvik Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.