Håkon Evjen satte et helt utrolig punktum på en av de villeste kampene i Glimts historie lørdag kveld. Foto:Per-Inge Johnsen

Evjen avgjorde ellevilt drama etter 101 minutter - var dette tidenes Glimt-kamp?

Skrevet av Markus André Jensen
06.04.2019 20:12

Ni mål, straffespark, Vegard Leikvoll Moberg i mål og en berg- og dalbane av en fotballkamp da Glimt vant mot alle odds i Mjøndalen.

Vel. Hvordan i alle dager skal man begynne å oppsummere en slik match?

Bodø/Glimt vant mot Mjøndalen til slutt, i det 101. minutt, takket være en ellevill dryler av en scoring fra unggutten Håkon Evjen. 

Bare det ville vært nok til å slå fast at vi var vitne til noe spesielt. Men slenger vi med at det endte 4-5, at det var to straffespark, at Mjøndalen og Glimt begge snudde kampen, at Geir André Herrem satte inn to mål og at Ricardo Friedrich ble båret av banen etter at Glimt hadde brukt opp alle byttene, ja, da begynner vi å snakke.

Vi forsøker å ta det kronologisk:

Først 

Slik var kampen:

Mjøndalen - Glimt 4-5

Mål Glimt: Morten Konradsen, Vegard Leikvoll Moberg, Geir André Herrem x 2, Håkon Evjen.

Mål Mjøndalen: Tony Brochmann, Sondre Johansen, William Sell, Alfred Scriven.

Consto Arena, Mjøndalen.

Kamputviklingen:

90 - MÅL MJØNDALEN - GLIMT 4-5: HVA I ALT SOM ER HELLIG ER DET SOM SKJER??? HÅKON EVJEN, FOR SVARTE! Narvik-gutten trekker seg inn i banen og DUNDRER ballen i lengste kryss. Herre jemini, hent hjertemedisinen, hent nitroglyserinen, få av dette her nå. Vi KLARER IKKE MER! Dette er det sykeste jeg har opplevd! (PS: Glimt har vunnet!)

90 - Det er altså ennå ikke helt overstått. Zinckernagel prøver seg på et skudd fra 20 meter, men det er ikke futt nok i den. 

90 - MÅL MJØNDALEN 4-4: Nei, nei, nei. Et innlegg finner innbytter Alfred Scriven, som stanger ballen kontant ned i hjørnet. Den kan ikke Moberg gjøre noe med - men for en ulykksalig slutt på kampen for Glimt.

90 - Nå blir det noen uhyggelige seks minutter med overtidsspill. Men det er faktisk Glimt som får den første muligheten etter pausen. Zinckernagel får en gavepakke av en feilpasning på 20 meter, men sklir og treffer ballen med standfoten når han skal skyte. Noen sekunder senere får Vegard Leikvoll Moberg sine første berøringer som keeper.

90 - Det er Vegard Leikvoll Moberg som ikler seg keeperdrakten helt på tampen. Glimt har brukt opp alle byttene sine og må ha mannen som satte inn 2-0 i buret. Vi får håpe det går bra med Ricardo Friedrich, som bæres av banen.

90 - Ser ut som om Glimt må avslutte kampen med en utespiller i mål. Friedrich får tilsyn av medisinsk personell. 

90 - Friedrich hører på oss og tar tak i feltarbeidet. Etterpå legger han seg ned med tilsynelatende store smerter. Det liker Mjøndalen-publikummet dårlig. Seks minutters tillegg i tid. Dette ser ganske alvorlig ut - og det signaliseres etter båre. Ekkel situasjon.

88 - Glimt gjør en god jobb med å drepe kampen nå. Zinckernagel er veldig verdifull i innspurten på slike matcher.

86 - Friedrich klager på at Mjøndalen-karene trøkker til i duellspillet - men nå er det mye sykling i feltet fra Glimts sisteskanse, som først og fremst bør ta tak i eget feltarbeid.

84 - Her er det nok bare å trekke pusten før de siste minuttene. Glimt bør forberede seg på krig. Mjøndalen har lagt om til tre bak og skal nok lempe inn i boks. 

81 - Glimt tar ut Herrem og setter inn Oliver Sigurjonsson. Da skal vel Zinckernagel, Evjen og Hauge avslutte kampen som angrepsrekke. 

80 - Herrem blir spilt nydelig igjennom av Moberg. Men der er det offside på spissen, som uansett ikke setter den. Nå er det krampe på tomålsscoreren, som skal byttes ut.

79 - Det er altså bare marginer som gjør at Zinckernagel ikke scorer. Nok et gnistrende frispark, som keeper så vidt får slått til corner. 

78 - Zinckernagel har forvandlet kampbildet totalt. Nydelig kombinasjon med Reitan, før han trekker seg inn i banen og blir lagt i bakken. 

75 - MÅL GLIMT 3-4: Så sitter den dæven døtte meg igjen! Og igjen er det til dels utskjelte Geir André Herrem! Vakker angrepsfotball når Moe trer opp Evjen, som slår en lekker stikker til spissen. Han runder keeper, tar seg goooood tid og triller ballen akkurat de nødvendige centimeterne over streken. FOR EN KAMP!

73 - Har denne kampen enda en tvist på lur? Glimt styrer spillet igjen etter utligningen. Leter etter åpningen. 

71 - MÅL GLIMT 3-3: Philip Zinckernagel er nøkkelen for Glimt. Tar et nydelig frispark fra 20 meter som går i stolpen, før Geir André Herrem følger opp returen og etter litt om og men får headet ballen i åpen kasse. 

68 - Dobbelbytte for Glimt: Ut går Konradsen og Layouni, inn kommer Zinckernagel og Hauge. Det ser ut som innbytterne går inn på hver sin kant, mens Håkon Evjen skal spille indreløper.

67 - Det blir faktisk en farlig mulighet når Håkon Evjen lemper ballen himmelhøyt opp, før ballen dupper ned i feltet. Herrem er noen centimetere unna å få stusset ballen forbi keeper, men det ender med corner.

65 - Bjørkan kommer til skuddmulighet fra 20 meter. Men det går midt på Faye Lund.

63 - Et Glimt som så helt dominant ut henger i tauene. Occeans farlige innlegg glipper mellom fingrene på Friedrich. Og det er bare tilfeldigheter som gjør at det er Lode som er først på returen. 

60 - MÅL MJØNDALEN 3-2: Nok en dødball - nok en scoring! Får frispark etter en unødvendig hands. Ballen slås inn i feltet hvor William Sell får gå greit opp og stange inn 3-2 - nok en gang i duell med ulykksalige Marius Lode. Det er knapt til å tro, det som skjer her. Hva har skjedd med Glimt?

58 - Glimt lever veldig farlig. Joackim Olsen Solberg banker til etter at Glimt ikke får klarert. Ballen treffer hæla til Olivier Occean, før den spretter i mål - men spissen står i offside i det skuddet går.

53 - Mjøndalen skaper trøbbel for Glimt på et langt innkast og får nesten fullført snuoperasjonen. Nå er faktisk de helgule ute å kjøre.

48 - MJØNDALEN - GLIMT 2-2: Sondre Johansen header inn utligningen! Nok en gang er det Marius Lode som taper en viktig duell, denne gang etter corner. For et rot av Glimt, som hadde fullstendig kontroll!

Pause: Glimt startet best, tok ledelsen, skapte sjanser og doblet ledelsen. Alt gikk helt etter planen. Så glapp konsentrasjonen for Marius Lode i et halvt sekund. Da måtte han bruke ulovlige midler for å stanse giganten Olivier Occean, dermed straffe til Mjøndalen, 1-2 - og kamp igjen på Consto Arena. Dette burde Glimt ha avgjort allerede.

45 - MÅL MJØNDALEN 1-2: Tony Brochmann dundrer ballen opp i krysset. Hjemmelaget er heldige som fortsatt har en mulighet her, men straffen er soleklar.

45 - STRAFFE TIL MJØNDALEN. Marius Lode, som har vært så god, havner på etterskudd for én gangs skyld, og river ned Occean. Får gult kort for innsatsen. Den er nokså klar.

43 - Corneren gir enda en sjanse for Glimt. Herrem treffer stolpen med en heading. Deretter klabb og babb i feltet før Bjørkan får avsluttet halvt liggende fra kort hold, men vinkelen gjør det vanskelig å overliste Faye Lund.

43 - Ny brukbar mulighet. Flott angrep hvor Glimt er tålmodige. Reitans innlegg treffer Moberg, som vender opp og får skutt, men denne gangen blir det blokkert.

42 - Det vil seg ikke for Mjøndalen. Viktig at Glimt holder det hele tett til pause. Så skal det godt gjøres å se for seg noe annet enn tre poeng.

38 - Enorm sjanse! Geir André Herrem skal være glad det er vinket for offside. Konradsen, Saltnes og Layouni skjærer gjennom Mjøndalens høyreside, svensken slår et perfekt innlegg og Herrem misser på åpent mål fra tre meter - men han står som sagt i offsideposisjon i det innlegget kommer. Glimt gjør som de vil!

37 - Hva i alle dager skal Mjøndalen gjøre med dette? Glimt har styrt det meste og får kampen omtrent slik Kjetil Knutsen nok har sett for seg i sine søteste drømmer de siste nettene. 

36 - MÅL GLIMT 0-2: Vegard Leikvoll Moberg er iskald fra 11-meteren. Klasseforskjell på lagene, sier kommentator Tor Ole Skullerud på Eurosport - og det er vanskelig å argumentere mot ham. For en start!

35 - STRAFFE TIL GLIMT! Fredrik Bjørkan er først på andreballen etter et innlegg og blir tatt av navnebror Fredrik Brustad. Glimt har fått straffe - for en mulighet!

31 - Ny brukbar mulighet for Occean. Glimt klarerer ikke og den tunge spissen kommer i duell med Moberg, som heldigvis gjør en så god jobb at det ikke blir scoring.

30 - Så kommer Mjøndalens største sjanse. Selvsagt på corner. Occean er på den, men Friedrich får stanset headingen, som riktig nok ikke var veldig hard. Men vi ser at hjemmelaget er farlige på dødball.

27 - Der hugger Glimt til. Herrem vinner ballen og da går det fort fremover. Nesten en kjempesjanse men Evjen treffer ikke rent. 

26 - Glimt har full kontroll nå. Triller ball med brukbart tempo og Mjøndalen kommer ikke opp i press. 

24 - I minuttene før scoringen overtok de gule mer og mer av banespillet. Nå har Kjetil Knutsens gutter fått dette inn i sitt spor. 

21 - MÅL GLIMT 0-1: Konradsen! Der sitter den for Morten Ågnes Konradsen. Marius Lode med en genial pasning opp i mellomrom, hvor indreløperen prøver å finne Moberg. Mjøndalen får inn en takling, men andreballen plukker Konradsen opp. Og han banker ballen utagbart inn i lengste hjørne. For en sesongstart for bodøgutten!

17 - Glimt triller ball mens Mjøndalen er fornøyd med å ligge kompakt på egen halvdel nå.

14 - Occean holder unna Moe, men Marius Lode får blokkert. Det var en brukbar mulighet for spissen. 

12 - Glimt har så langt stått imot Mjøndalens duellstyrke. Lode ser meget solid ut i duellspillet.

10 - Mjøndalen leter mye i bakrom mot Fredrik Brustad. Foreløpig henger Bjørkan brukbart med. Kampen har roet seg litt etter en livlig start.

7 - Glimt ser farlige ut offensivt. Layouni prøver et skummelt innlegg, som Herrem nesten når frem på.

6 - Mjøndalen skaper trøbbel på dødball. Brochmann avslutter, men midt på Friedrich.

5 - Mulig straffesituasjon i den andre boksen, når Joackim Olsen Solberg toucher ballen med hånda etter Glimt-corner. Hvis dommeren ser den, spørs det om det ikke blir straffe. 

4 - Corneren renner ut i ingenting, eller rettere sagt utspill fra keeper. Ser tvilsomt ut på reprisen.

3 - Saltnes med et svakt balltap, som gir Mjøndalen en overgang. Ender med hjørnespark. 

1 - Der får vi svaret! Nydelig angrep hvor Reitan og Moberg kombinerer. Sistnevnte slår et hardt innlegg foran mål, som går rett igjennom feltet. Men det kunne blitt veldig farlig!

1 - Glimt starter med ballen. Det blir spennende å se hvordan gjestene angriper denne kampen.

0 - Bodø/Glimt møter et annet lag som går ut i 4-3-3 i dag. Ulrik Saltnes tar den sentrale rollen for de helgule, med Konradsen som indreløper i dag.

 

Før kampen:

Bodø/Glimt fikk en drømmestart på sesongen 2019 da seriemester Rosenborg ble regelrett utspilt på Aspmyra.

Kampen endte 2-0 etter scoringer av Morten Ågnes Konradsen og Amor Layouni.

Og det er nettopp Konradsens inntreden i laget som utgjør den eneste endringen fra startelleveren mot RBK, når Mjøndalen står på motsatt side i kveldens oppgjør.

Kampstart er klokken 18.00 og vi følger selvsagt begivenhetene underveis.

Her er Glimts startellever:

Ricardo Friedrich

Erlend Dahl Reitan
Brede Moe
Marius Lode
Fredrik André Bjørkan

Ulrik Saltnes
Vegard Leikvoll Moberg
Morten Ågnes Konradsen

Håkon Evjen
Geir André Herrem
Amor Layouni

Benken:

Nikita Haikin
Philip Zinckernagel
Vegard Bergan
José Isidoro
Jens Petter Hauge
Oliver Sigurjonsson

Debatt
Narvik Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.