Fylkesrådet gir to millioner til prosjektet. Foto: NFK

Gir to millioner for at ungdom skal kunne jobbe med eldre i sommer

Skrevet av Pressemelding
31.05.2019 13:54

– Kan være med på å heve kvaliteten til omsorgstjenestene ute i kommunene, sier fylkesråd for økonomi, Knut Petter Torgersen.

Alders- og sykehjem, bo- og servicesenter og tilsvarende i kommunene i Nordland, så som hjemmetjenesten, kan søke om lønnstilskudd for å kunne engasjere ungdom til sommerjobb. 

Dette skal gå til å engasjere ungdom i alderen 15 - 18 år; de yngste skal gis prioritet.

Fylkesrådet får gode ord fra Ungdommens fylkesråd når de sørger for to millioner kroner til sommerjobb for ungdom.

– For mange ungdommer er dette deres første møte med arbeidslivet. Det kan være med på å forme utdanningsretningen for mange, argumenterer Oda Regine Elvenes i Ungdommens fylkesråd.

Fylkesråd for økonomi Knut Petter Torgersen er enig i at det er viktig for ungdommene. Han påpeker at det i tillegg kan være et viktig virkemiddel for rekruttering til omsorgsyrkene.

– Som en ekstra ressurs på topp kan de være med på å heve kvaliteten til omsorgstjenestene ute i kommunene, utdyper Torgersen.

Tiltaket skal bidra til at eldre får ekstra livskvalitet gjennom at ungdom kan lese, spille spill, gå turer, og mer til.

Debatt
Narvik Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.