Politiets etterforskning tilsier at sjåføren ikke har hatt skyld i sammenstøtet hvor to unge menn omkom i går. Foto: Knut F. Olsen

Guttenes bil kom over i trailerens kjørefelt

Skrevet av Markus André Jensen
08.02.2019 13:55

Spor på stedet indikerer at trailersjåføren har forsøkt å gjøre en unnamanøver, opplyser politiet.

Politiet slipper nå den første informasjonen fra etterforskningen etter den tragiske dødsulykken i Saksenviktunnelen i går, hvor 18-åringene Alexander Sollihaug og Elias Dypaune omkom. 
– De foreløpige undersøkelsene tyder på at sammenstøtet har skjedd i trailerens kjørefelt. Det betyr i dette tilfellet at det er personbilen som har kommet over i motgående kjørefelt og truffet front mot front med traileren som var på tur nordover, sier lensmann på Fauske, Robin Johnsen.

– Politiet kjenner ikke til årsaken til at bilen skiftet kjørefelt inne i tunnelen. Spor på stedet indikerer at trailersjåføren har forsøkt å gjøre en unnamanøver. Vi mener ut fra en samlet tidlig vurdering i saken, at fører av trailer trolig ikke har hatt mulighet til å unngå et sammenstøt. Det er på bakgrunn av dette ikke gjort beslag av førerkort i saken, sier Johnsen videre.

Politiet etterforsker saken videre for å klarlegge hele hendelsesforløpet best mulig.

Les mer om:

Salten Trafikkulykke
Debatt
Narvik Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.