Ivan Johnsen ble lagleder for BK Bil på en svært spesiell måte. Foto: Sindre Kolberg

Ivan skjønte ingenting da folk begynte å ringe. Plutselig var han sjef for et helt fotballag!

Skrevet av Sindre Kolberg
26.05.2019 17:35 - OPPDATERT 28.05.2019 11:04

– Det tok tid før det demret.

Etter å i yngre år ha spilt fotball for Drag i hjembygda, fant Ivan Johnsen veien til Bodø på slutten av 1990-tallet. Da ble han også raskt en del av kommunens BK Bil - Bodø Kommunes Bedriftsidrettslag - som spiller.

At han etter hvert skulle ende opp som lagleder derimot, var noe mer tilfeldig. Og uventet.

BLE RINGT

– Historien starter vel egentlig med at jeg sa ja til å trene puttelaget til Innstranda da jeg selv hadde gutter i tredjeklassealder. Parallellt med det var jeg med på BK Bil, og var nok en av de ivrigste til å møte opp på treninger.

Plutselig en dag, for cirka fem år siden, begynte telefonen hans å ringe.

– Da var det voksne mannfolk som slo på tråden. De spurte om å få komme å trene med laget. Jeg forsto fint lite, og spurte om de hadde barn. Jeg trodde jo det var snakk om Innstranda-laget, sier han og humrer.

– Hva svarte folk?

– De stussa jo litt på at det var et krav at de hadde unger. Så flere av dem la ballen død og hørte ikke mer fra seg. De syntes kanskje jeg var litt avvisende.

– Men så var det en som var litt ekstra pågående. Jeg sa til han at han måtte ha barn, men det nektet han å gå med på. Til slutt spurte han om det ikke var jeg som het Ivan Johnsen og var oppført som lagleder for BK Bil på internett. Først da begynte ting å demre, sier han.

VANSKELIGE FORHOLD

Det hele skyldtes en kreativ eks-oppmann som bare plutselig hadde ført opp Johnsen uten å spørre.

– Han bare flirte da jeg ringte han og konfronterte han med det hele. Men det ble en artig historie ut av det, sier Johnsen i dag.

Som fremdeles er lagleder for BK Bil.

 

– Jeg synes jo det er artig å lede laget. Jeg må innrømme det. Men det er ikke særlig mye arbeid. Jeg legger ikke all verdens i det. Det viktigste er at folk får spilletid og at vi har en bra treningsgruppe, selv om det har vært en utfordring de siste årene. Mange av de som tidligere har vært faste innslag har etablert seg med kone og barn. Da blir det vanskelig å finne tid.

Han sier han håper rekrutteringen til laget tar seg opp fremover.

– Vi er et lag for alle som er ansatte i kommunen. Men når folk ikke jobber på samme sted, men heller er spredt utover, så blir det få nye spillere. Det har vært mye utskiftning i de siste årene.

Selv er han lærer på Støver skole, uten at noen av kollegaene er med på laget.

– Jeg får prøve å rekruttere internt, sier han spøkefullt.

Saken fortsetter under bildet.

Ivan Johansen har vært en del av BK Bil i en årrekke. De siste fem har han vært lagleder. Foto: Sindre Kolberg

INGEN RIVALER

Når laget går på banen i Bodø Nu-ligaen, fastholder Johnsen at det kun er for å ha det gøy.

– Ingen av oss  liker å tape. Vi er først og fremst med for å more oss. Men jeg håper inderlig vi ikke skjemmer oss ut på oppførselen, sier han.

Noen rivaler i serien sier han de ikke har.

– Det er ingen som er spesielt viktige å slå. Det kan jo være noen internt i laget kjenner noen hos motstanderen. Men ingenting utover det, sier Johnsen.

Dermed er det også smått med målsetninger før seriestart.

– Vi vil slå lagene som er cirka på samme nivå som oss, uten at jeg har helt oversikt over hvem det er. Det vil jo vise seg etter hvert, sier han.

Og plutselig kan laget hans finne på å overraske, noe de gjorde for et par år tilbake.

– Da lå vi på andreplass etter halvspilt serie. Til slutt ble vi nummer tre. Vi har hatt et bra lag som har bitt greit ifra seg, men de andre lagene har en tendens til å få tak i yngre spillere. Hos oss er tendensen mer og mer at man får strekk av å ta en spurt eller et skudd man ikke burde tatt, sier han og flirer.

Debatt
Narvik Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.