Kassandra Petsa og Odin Rønning med Arbeiderpartiets hovedkvarter i bakgrunnen. Foto: FrP

Kassandra og Odin sjokkert over Ap-vedtak: – Et hån mot Norges viktigste næring

Skrevet av pressemelding
07.04.2019 11:29

– Det var virkelig surrealistisk å se byfolk hoppe av glede, sier duoen.

Denne helgen arrangeres del én av FpUs debattskolering i Oslo. Fra Nordland i år stiller Kassandra Petsa fra FrP og Odin Rønning fra FpU, og de befinner seg dermed i Oslo sentrum.

– SURREALISTISK

Duoen reagerte imidlertid med vantro da de oppdaget at flere mennesker tok til å feire i gatene lørdags formiddag da det ble klart at Arbeiderpartiet programfestet at de skal være mot konsekvensutredning av olje i Lofoten, Vesterålen og Senja:

– Det var virkelig surrealistisk å se byfolk hoppe av glede for at det såkalte Arbeiderpartiet nå sier et tydelig nei til at det skal utredes for flere arbeidsplasser hos oss i nord. Dette er absolutt ingenting å rope hurra for, og et hån mot Norges viktigste næring og arbeidsfolk, mener Petsa.

Også ungdomspolitikeren mener at dette ikke er et godt vedtak:

– Dette er jo direkte arbeiderfiendtlig. De som jobber i denne industrien, kommer til å føle konsekvensene på kroppen, forteller Rønning, og viser også til at den øvrige befolkningen vil slite om man stengte oljekrana:

– Det er åpenbart krefter i Arbeiderpartiet som er motstandere av norsk olje og gass. Uten disse ressursene, blir det ikke bare 170.000 mindre arbeidsplasser og dermed mindre velferd – det blir også økte skatter, noe som rammer folk flest.

I tillegg har de to unge politikerne bemerket seg et annet vedtak fra Aps landsmøte:

– I dag fikk Ap en ny nestleder, nemlig Bjørnar Skjæran fra Nordland. At han ikke skal spille mer på lag med hjemfylket sitt fremover, synes jeg er veldig synd. Frp skal fortsette å stå støtt på arbeidernes side, og jobbe for at hver dråpe olje skal opp, avslutter Petsa.

Debatt
Narvik Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.