Christian Torset er leder i Nordland SV. (Foto: Pål Leknes Hanssen)

Krever bygging av Nord-Norgebanen

Skrevet av Redaksjonen
11.03.2019 12:43 - OPPDATERT 11.03.2019 13:02

SV i Nordland krever at det bevilges penger til bygging av Nord-Norgebanen i neste nasjonale transportplan. Partiet oppfordrer alle politiske parti om å støtte kravet.

– Vi som lever i Nord-Norge opplever daglig kaos, nesten-ulykker og ulykker på grunn av store, dårlig skodde vogntog. Vogntog som ikke hører hjemme på nord-norske vinterveier, skriver leder for Nordland SV, Christian Torset i en pressemelding.

Nordland SV diskuterte saken på sitt årsmøte i helga. Partiet mener en Nord-Norgebane vil binde by og land tettere sammen.

– En rask jernbane vil gjøre det mulig for flere å bo i distriktene, siden flere arbeidsplasser blir innenfor behagelig dagpendleravstand. Det vil utvikle seg større bo- og arbeidsmarkedsregioner og det vil skape vekst i næringslivet, skriver Christian Torset. 

– Med bakgrunn i den store betydning ei utbygging vil ha for lokalsamfunnene, landsdelen, landet og klimaet, krever Nordland SV at: - Bygging av Nord-Norgebanen, skal inn i neste NTP, skriver SV-lederen i pressemeldingen. 

Debatt
Narvik Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.