Kontrollene har resultert i 388 bruksforbud, 162 gebyrer og ni anmeldelser. (Foto: Monica Knoff/Statens vegvesen)

Nesten 400 kjøretøy har fått bruksforbud

Skrevet av Rachel Elisabeth Antonsen
08.03.2019 09:14 - OPPDATERT 08.03.2019 09:39

5530 kjøretøy kontrollert i årets første to måneder. Vegvesenet har kontrollert dekk og kjettinger i Nord-Norge.

I løpet av januar og februar i år har Statens vegvesen i Nord-Norge kontrollert vinterutrustningen på 5530 tunge kjøretøy. Det er 2500 flere enn på samme tid i fjor.

– Det har vært krevende føre- og værforhold i år noe som har gjort at vi har hatt mer kontroller av dekkutrustning, sier seksjonsleder Helle Torill Sandvik i Statens vegvesen. 

– Vi kontrollerer også blant annet kjøre- og hviletid og bremser, og det blir en prioritering å hele tiden kontrollere det som er viktigst for framkommeligheten og trafikksikkerheten. 

HØYERE ANDEL REAKSJONER
Kontrollene har resultert i 388 bruksforbud, 162 gebyrer og ni anmeldelser. Dette er også en høyere andel enn i fjor. 

– Selv om vi har en høyere andel med reaksjoner i år, betyr ikke det nødvendigvis at tilstanden på vogntogene er verre i år enn i fjor. Vi jobber målrettet i kontrollvirksomheten vår og skal velge ut de vogntogene som har mangler for kontroll. Generelt er vårt inntrykk at tilstanden på dekk- og kjettingutrustningen har blitt bedre de siste årene, forklarer Sandvik.

PRIORITERT GRENSEOVERGANGENE
Særlig høy aktivitet har det vært på grenseovergangene nord i landet. 

– Vi hadde tidligere i år flere hendelser med utenlandske vogntog noe som gjorde at vi har hatt ekstra med kontroller langs grensa. Her har vi i tillegg fått bistand fra Toll og kontrollører fra andre regioner som også har utført dekkontroller, sier Sandvik.

Debatt
Narvik Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.