Slaget om Narvik-filmen blir realisert – får 15 mill. kr. i støtte

Skrevet av pressemelding
07.02.2019 09:37 - OPPDATERT 08.02.2019 20:49

– Dette er et enormt gjennombrudd for oss!

Norsk Filminstitutt offentliggjorde i dag at spillefilmen «Narvik» får 15 millioner kroner i tilskudd etter markedsvurdering, en støtteordning for filmer med et stort publikumspotensial. Dermed er det klart at slaget om Narvik skal skildres på det store lerretet for første gang.

NORGESHISTORIENS STØRSTE KRIGSHANDLING

– Dette er et enormt gjennombrudd for oss, sier Tom Vidar Karlsen, daglig leder i det nord-norske filmselskapet Storyline NOR.

Sammen med produsent Trond Eliassen har han i flere år jobbet med utvikling av filmprosjektet som omhandler Norgeshistoriens desidert største krigshandling.

Hovedprodusent for filmen blir Aage Aaberge og Nordisk Film, med Storyline NOR som co-produsent.

– Dette er fantastiske nyheter og betyr at filmen blir realisert. Vi har virkelig arbeidet hardt med «Narvik» siden Storyline NOR lanserte idéen for meg under filmfestivalen i Cannes for tre år siden, sier Aage Aaberge, som blant annet er produsent for kinosuksessene «Den 12. mann» og «Kon-Tiki».

– UTROLIG TAKKNEMLIGE

Regissør for filmen blir den internasjonalt anerkjente André Øvredal, mens Christopher Øvredal (bla. fra filmene Villmark, Nokas, Børning o.a.) er manusforfatter.

Arbeidet begynte for nøyaktig fem år siden, da Storyline NOR og Filmcamp i Målselv bestemte seg for å samarbeide om å utvikle idéen videre.

– Vi er utrolig takknemlige for all hjelpa vi har fått, både lokalt i Narvik og fra regionale støttespillere som har sett potensialet, og ikke minst viktigheten av å få løftet Narvik-historien fram i lyset. Narvik kommune, Nordland Fylkeskommune, Filmcamp, Harstad kommune, Narviksenteret, en rekke andre kommuner i regionen, Narvik Sparebank og Brigade Nord har alle bidratt med avgjørende hjelp i arbeidet så langt, sier Tom Vidar Karlsen.

– Fra vi begynte med forarbeid og research, har vi vært helt hekta på historien. Det har på mange måter styrt hverdagen. I fjor ble det klart at førstevalget, regissør André Øvredal takket ja, og når vi nå ser at finansieringen endelig kan komme på plass, så er lettelsen enorm. Mye arbeid gjenstår, men nå gleder vi oss til innspillingen kommer i gang, sier Trond Eliassen.

SENTRAL STØTTESPILLER

Ordfører i Narvik, Rune Edvardsen (Ap), har vært en sentral støttespiller. Han skryter av arbeidet som Storyline NOR har gjort for å bygge engasjement og støtteapparat rundt prosjektet.

– Jeg er svært stolt av å være ordfører i en by hvor så mye positivt skjer. Nå er vi Norges kandidat til VM i alpint, og jammen blir det ikke film om slaget om Narvik også. Helt utrolig, sier en jublende glad ordfører.

Debatt
Narvik Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.