(Foto: Kjetil Moe)

Stenger fødeavdelingen i Narvik

Skrevet av Pressemelding
11.03.2019 14:46

Også i år vil fødeavdelingene i Narvik og Harstad ha vekselvis sommerstengt. Fødeavdelingen ved UNN Narvik være stengt i perioden 24. juni til 22. juli, mens fødeavdelingen i Harstad vil være stengt fra 22. juli til 19. august.

Fra 19. august vil begge avdelingene igjen være i full drift, skriver Universitetssykehuset Nord-Norge i en pressmelding.

– Vi er godt i gang med forberedelser til sommerstengingen og vil sørge for at både gravide, fødende og kvinner med gynekologisk problematikk blir ivaretatt på en god måte i perioden med sommerdrift.

UNN informerer de gravide fortløpende gjennom både skriftlig og muntlig kommunikasjon, og ambulansetjenesten i UNN er godt kjent med prosedyrene og vil som normalt ivareta pasienttransport i akutte tilfeller.

Beslutningen om sommerstenging av fødeavdelingene er gjort med bakgrunn i kravene i den nasjonale veilederen ”Et trygt fødetilbud – kvalitetskrav i fødeomsorgen” fra 2010. Veilederen stiller større krav til kjent og kompetent bemanning, også i sommerferien.

I 2015 gjorde Helse Nord et styrevedtak som påla Universitetssykehuset slik stenging for å sikre tilstrekkelig kjent bemanning gjennom sommerferieavviklingen. Siden da har det vært gjennomført vekselvis sommerstenging i Harstad og Narvik.

Debatt
Narvik Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.