Storsuksess for Vargfjordtind Opp/ Ned

Skrevet av Pressemelding
17.04.2019 11:59

Jan Erik Holen fra Narvik kom først i mål.

I helga ble Vargfjordtind Opp/Ned arrangert.

Etter en massiv sluttpåmelding, ble det 39 påmeldte og 37 løpere som stilte til start. 

I konkurranseklassen stilte det 6 løpere i kvinneklassen, og 10 i herreklasen. Det var 21 mosjonister påmeldt. Løpere kom fra Narvik, Hammarøya, Kiruna, Rixgrensen, Bodø, Harstad, Bardu og selvsagt fra Kjeldebotn. 

Det var 26 løpere som gjennomførte hele løypen på ca 12 km og 1200 høydemeter. 

Kaj Sønnichsen, gullkandidat i herreklassen, var den eneste som ikke fikk gjennomført løpet i konkurranseklassen, da han knakk en ski helt i starten. 

Førstemann i mål ble Jan Eirik Holen, opprinnelig fra Harstad men nå boende i Narvik. Han sluttførte løpet på 01.24.42, nesten 3 minutter før 2, 3 og 4 plass. De neste plassene ble det derimot dramatikk om. Da det kun skilte løperne 1 sekund og det ble tilnærmet målfoto (se vedlagt bilde) da Idar Heimdal Espe forsøkte å hoppe framfor Andreas Widlund som lå på 2 plass. 

Av kvinnene var det Vilde Burhkall som vant, og det bare 10 minutter bak 1 plass herrer. I dameklassen var det ikke like tett, men det kunne blitt meget dramatisk da Burhkall falt ikke langt unna målstreken. 

I målområdet var det jevnt og trutt folk innom, hvor det var kaffe, kaker og bålkos. Nærmere 50-60 var innom. 

Etter løpet var det premieutdeling på Kaia Kafe i Kjeldebotn. Etter utdelingen ble det kinovisning av filmen Bjørnøya og presentasjon av Fjellfører Håkon Wegge.
Første bygdekino i Kjeldebotn var en suksess med over 60 oppmøte.

Her finner du alle resultatene fra løpet.

Debatt
Narvik Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.