Foto: Øyeklinikken

Ti nye henvendelser om den siktede øyelegen

Skrevet av Rachel Elisabeth Antonsen
08.04.2019 14:00 - OPPDATERT 09.04.2019 10:02

Jens Kratholm ved Øyeklinikken i Narvik er siktet for grovt bedrageri mot en rekke pasienter. Nå har politiet fått flere henvendelser fra tidligere pasienter.

Jens Kratholm har i politiavhør nektet for å ha brutt loven. Han kan, ifølge politiet, ha krevd for mye i betaling – og dette kan gjelde for mer enn 1000 pasienter. 

Nordland politidistrikt opplyser fredag at de har mottatt ti hendelser fra pasienter i etterkant av medieomtalen av saken. Politiet har god oversikt over legens virksomhet og har mye informasjon i saken, skriver NRK.

Politiadvokat Trond Lakselvhaug sier til NRK at siktelsen står, men han kan ikke opplyse om mistanken er styrket eller svekket etter avhørene. 

– Vi etterforsker forhold i saken som går tilbake til 2012. Men holder åpent for at dette kan endre seg, og at perioden her kan være over kortere eller lengre tid.

Pasientombud i Troms, Odd Arvid Ryan, har blitt kontaktet av flere pasienter. 

– Vi oppfordrer pasientene om å ta kontakt med politiet. Slik kan kravene komme med i et erstatningskrav i en eventuell straffesak, sier Ryan. 

Ifølge NRK ble det allerede i 2012 sendt en bekymringsmelding til Helse Nord om at en pasient mente at øyelegen tok for mye betalt. 

NRK har vært i kontakt med øyelege Kratholms advokat, Tor J. Strand. 

– Jens Kratholm forholder seg til politiet, og ønsker å bidra til at de forhold som tas opp derfra blir avklart på en god måte, skriver han i en e-post.

 

Debatt
Narvik Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.