Tusener å spare på å flytte boliglånet

Skrevet av Carsten Henrik Pihl, huseierne
13.02.2019 12:32

Norges bank har signalisert renteøkning i mars. Sjekk hvor du får landets beste boliglånsrente.

Huseierne har undersøkt boliglånsrentene nå i februar 2019. Det er penger å spare på å bytte bank. Og det kan være lurt, for i mars stiger rentene igjen, mener Norges Bank.

Huseiernes renteoversikt viser at det er penger å spare på å bytte bank. Vi har sjekket alle banktilbudene i Norge, og viser de beste bankene - og hvordan storbankene ligger an.

Se stor rentetabell lenger ned i saken!

Renteøkningen kommer i mars

 
Norges Bank har siden i fjor høst varslet at det blir rentehevning i mars i år. Og de bekreftet det på rentemøtet i slutten av januar.

Da sto sentralbanksjef Øystein Olsen fast på at styringsrenten mest sannsynlig blir satt opp på rentemøtet 21. mars i år.

Spar 600 kroner måneden på bankbytte!

Når Norges Bank setter opp styringsrenten, følger norske banker opp med å øke boliglånsrenten. De må vente seks uker med å sette opp renten på eksisterende lån. Det vil i praksis si at renteoppgangen for norske forbrukere kommer fra første uken av mai.

For å være best mulig rustet mot en renteoppgang, er det lurt at du som forbruker har best mulig vilkår på lånerentene dine.

Å flytte boliglånet til en av bankene på topp-10-listen vil fort kunne spare deg for et halvt prosentpoeng. Det betyr 600 kroner spart i måneden etter skatt - eller 7200 kroner i året.

Se etter medlemskapsrenter!

Er du medlem av en større arbeidstakerorganisasjon bør du sjekke om du kan få gode medlemskapsfordeler. Her er det ytterligere penger å spare!

Best av medlemskapsorganisasjonene er nå Akademikerne og Tekna som hos Danske Dank får lånetilbud på 2,01 prosent effektiv rente. Andre tilbud i privat sektor ligger fra 2,26 prosent effektiv rente. 

En nykommer her er NITO-medlemmer som nå har fått Nordea som bankforbindelse. De sier bare at man er tilknyttet "Premium-programmet" automatisk (som har 2,50 prosent effektiv rente), men at alle renter settes indviduelt. Det vil med andre ord være mulig å forhandle en bedre rente her for NITO-medlemmer.

Statsansatte kan få gode 2,14 prosent effektiv rente i Statens Pensjonskasse.

Debatt
Narvik Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.