Noen fra den entusiastiske dugnadsgjengen samlet, fra venstre: Fredrik Os Øverland, Kristoffer Kristiansen, Maria Dahlberg, Ynge Pettersen og Eirik Rande. På scooteren er neste generasjon dugnadsarbeidere. Emil Dahlberg og Benjamin Dahlberg. (Foto: Kjetil Moe)

– Vi klarte det!

Skrevet av Kjetil Moe
08.03.2019 19:21 - OPPDATERT 08.03.2019 20:08

Sesongen kunne ha tatt en brå slutt da heismotoren havarerte søndag 17.februar. Men Ankenes alpinklubb gir ikke opp så lett.

Når en 47 år gammel motor som jevnlig får stell og kjærlige tanker likevel tar kveld, er det ikke mye å gjøre. Annet enn å sende den til omfattende reparasjon. Og det tar tid.

Ankenes alpinklubb trodde dermed sesongen var spolert, men med god hjelp fra samarbeidspartnere og en massiv dugnadsinnsats fra klubbens medlemmer ble redningen en annen gammel motor. En 49 år gammel motor fra Sortland alpinklubb.

– Det har vært en fantastisk innsats fra mange, forteller styreleder Ynge Pettersen. For det er ikke lite innsats som er lagt for å få den tilpasset og montert.  

Narvik Nu tok turen til alpinanlegget i kveld og fikk møte fornøyde medlemmer som feiret med en kjeft kaffe og et par pepperkaker fra jul. Det er fortsatt mye som skal klargjøres før åpningen.

Tråkkemaskinene er ute og noen må fjerne litt snø som har blåst dit den ikke skal være. Noen må sette opp vaktlister og noen har andre nødvendige oppgaver som må gjøres før anlegget er klart til å ta imot gjestene.

– Skriv også at vi har renn her siste helga i Vinterfestuka, da må du komme tilbake er den klare beskjeden til Narvik Nu idet vi forlater.

Alpinanlegget på Ankenes drives på dugnad og er en del av Ankenes alpinklubb. Dugnadsinnsatsen ga resultat også denne gangen.

Engasjerte medlemmer finner alltid noe å snakke om over en kopp kaffe og tørre kjeks. (Foto: Kjetil Moe)

Debatt
Narvik Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.