Representanter fra Harstad-bedrifter sammen med daglig leder og styreleder i Vinterfestuka.

Vinterfestuka går i samarbeid med næringslivet i Harstad

Skrevet av Frida Brembo-Egilsrud
11.02.2019 13:37

Representanter fra sju Harstad-bedrifter var i dag samlet rundt bordet på VU-kontoret.

De inngikk et samarbeid over tre år til en verdi av 180.000 kroner. Dette for å skape et bedre samarbeid mellom byene, og et håp om at også folk fra nabobyen Harstad skal komme til Vinterfestuka. 

– Å bygge hverandre opp og gå i gang med samarbeid som dette, ville ikke skjedd for ti år siden. Holdningene har endret seg og forholdet mellom Harstad og Narvik har aldri vært bedre, sier Frode Sollie, daglig leder i Vinterfestuka. 

 

HARSTAD NABOBYEN

Etter en henvendelse fra Frode Sollie tok Knut-Eirik Dybdal initiativ til å samle sammen næringsliv, kultur, hotell og opplevelser i Harstad, og de satt i gang prosjektet «Harstad Nabobyen». Til og med med egen logo. Bedriftene har som mål å få til et bedre samarbeid mellom Narvik og Harstads kulturliv.

KOMMER LENGRE SAMMEN

 – Gjennom jobben med Alpint-VM ser man at man kommer mye lengre med å jobbe sammen. Regionen er rik på mange ting og med mange forskjellige kunnskaper. Vi kommer lengre enn om vi står alene, sa Dybdah. 

Bedriftene som er med i «Harstad Nabobyen» er Grottebadet, Harstad Kulturhus, Clarion Collection Hotel, Scandic Harstad, Amfi Kanebogen, Thon Hotell Harstad og OBS i Harstad. 

Her skriver Frode Sollie og Bjørn Harald Larsen(Lillebjørn) under på samarbeidsavtale med Harstad-bedriftene. Foto: Frida Brembo-Egilsrud.

 – Det skjer mye spennende i Narvik, som vi ønsker å ta del i. Også må vi vise at vi har gode opplevelser i Harstad også. Dette kan bidra til at vi reiser mer mellom byene, tilføyer Dybdah. 

POSITIV

 – Vi gleder oss veldig til å oppleve Vinterfestuka, og til et samarbeid som kan bli sterkt med flere aktører fra næringslivet, sier Dybdah. 

 – Dette er utrulig spennende. og det er noe nytt. Vi ønsker at flere kommer hit i Vinterfestuka, også håper vi at folk i Narvik skal se mer mot Harstad, sier Sollie. 

 – Dette er en start på noe som kan bli veldig bra, tilføyer Dybdah. 

 

Debatt
Narvik Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.